Kirjoittanut taimilau | 3 joulukuun, 2013

Ansu Leimanin tokotreenit 23.11.2013 ja tokat juoksut

Viime lauantaina meillä oli Ansun vetämät SM-ryhmän tokotreenit ja onneksi nyt pääsin mukaan, edelliskerralla meillä oli tuttavien häät joten nämä tehotreenit jäivät meiltä valitettavasti väliin.

Nyt kuitenkin päästiin tositoimiin ja otin meille aiheiksi seuraamisen, noudon sekä luoksetulon pysäytyksen.

Seuruuta ruodittiin ensimmäiseksi ja kerroin meidän taustan sekä treenihistorian. Sitten tehtiin muutamat pätkät ja näytin miten olen treenannut nyt naksun ja ”seuraa” käskyn kanssa. Saimme kovasti kehuja joka lämmitti mieltä tosi paljon. Ihan oikeasti kun seuruun kanssa ollaan tahkottu ja tahkottu niin tuntui todella hyvältä että joku välillä kehui 🙂 Kotiläksyt:

– Runsaasti kontaktitreeniä perusasennossa niin että treenikaveri häiritsee juttelemalla, houkuttelemalla, heittelemällä leluja jne. Kun alkaa sujua ja koira ikään kuin terästäytyy aina häiriön tullessa niin voi siirtyä pieniin liikepätkiin. Häiriötreeniä ei kannata jauhaa loputtomiin mutta sitä kannattaa ottaa kuuriluonteisesti aina silloin tällöin, muistutuksena.

– Kun Maisa kääntää päätä niin kevyt toruminen ja kun korjaa niin kunnon kehu ja palkka. Ei välttämättä heti mutta hetken päästä kun on pitänyt kontaktia jonkun aikaa (muutaman sekunnin).

– Liikkeessä seuraamista voi pidentää ja tehdä samoin kuin edellä eli huomautus ja pysähdytään. Kontaktitonta seuraamista ei kannata jatkaa pitkään. Sitten uusi yritys ja palkka onnistumisesta. Palkkausta kannattaa vaihdella esim. yksi askel, viisi askelta, kolme askelta, seitsemän askelta, yksi askel jne.

 

Nouto:

 

– Samaa mitä ollaan tehtykin mutta pidemmältä matkalta, apuohjaaja vie kapulaa pidemmälle.

– Pitotreenejä aloitetaan pikkuhiljaa esim. niin että kotioloissa pyydetään koiraa nostamaan kapulaan, sanotaan pidä ja palkataan. Tätä pitoaikaa pikkuhiljaa pidennetään.

– Kapula heitetään takaviistoon mistä koiralla on helpoin tulla kapulan kanssa perusasentoon. Yes ja palkka. Pikkuhiljaa kulmaa vaikeutetaan. Jos ei onnistu niin neutraali reaktio ja yritetään uudelleen niin että onnistuu. Palkataan vain onnistuneesta suorituksesta, koira tajuaa pikkuhiljaa mistä kehut ja palkka tulevat.

– Kun pito paranee, teetetään koiralla asioita kapula suussa.

 

Luoksetulon pysäytys:

 

– Tässä oltava tarkkana ettei palkita ennakoimisesta, on tehtävä paljon erilaisia variaatioita treenistä.

– Siivekkeen kierto, eleettömyys, suullinen pysäytyskäsky, sitten vasta kaivetaan palkka esiin ja heitetään.

– Jätetään koira istumaan, lähdetään poispäin juoksemaan kutsuen koiraa. Kun koira on lähes vierellä, käännytään ympäri ja sanotaan seis, palkka välittömästi. Tässä myös oltava tarkka ettei palkata kyttäämisestä tai ennakoinnista. Palkataan välillä ihan vain pelkästä luoksetulosta vierelle.

– Apuohjaaja heittää palkan kun pysäytys onnistuu hyvin.

 

Näitä ei ehditty juuri edes aloittaa kun huomasin Maisalla juoksun alkaneen. Ansun treeneissä toimi vielä tosi hyvin mutta jo pari päivää siitä huomasin samaa keskittymisen herpaantumista kuin ekojen juoksujen aikana. Tosin silloin ekalla kerralla nuo keskittymishäiriöt alkoivat jo pitkästi ennen varsinaista juoksua. Eli onneksi vastaisuudessa huono keskittyminen ajoittunee vain näihin muutamiin viikkoihin. Agilityssa ja flyballissa ei juoksu näy mitenkään, samaa virtaa riittää 😀

 


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggaajaa tykkää tästä: