Kirjoittanut taimilau | 4 maaliskuun, 2014

Vihdoinkin etäisyyttä – ruokiksen pikatreeni

Tänään saatiin jonkinlainen läpimurto kaukokäskyjen suhteen kun pääsin yli viiden metrin välimatkaan, jihuu! Maisan kanssa on ollut suurimpana ongelmana se, ettei se oikein palkkaudu tarpeeksi hyvin jotta kehitystä tapahtuisi. Läheltä kaikki sujuu tosi hyvin ja muutaman metrin päästä palkkana toimii sen taakse heittelemäni namit. Kun siitä vielä kasvatan etäisyyttä, eivät lentelevät namit enää toimi mutta tadaa, lentävä tennispallopa toimikin, jes! Pääsin sen avulla tänään viiteen metriin ja ylikin 🙂 Olen kokeillut myös sivulle, eteen ja taakse namipalkkaa mutta jostain syystä Maisa kokee ne liian häiritsevinä. Ihan kuin se ajattelisi että kiusaan sitä, hassu koira. Lelu maassa ei myöskään toimi, silloin kytätään. Mutta lentävällä lelulla mennään nyt toistaiseksi pidemmältä matkalta. Ehkä tässä voisi kokeilla myös ulkoistettua palkkaamista ja kasvattaa etäisyyttä edelleen.

Otettiin myös muutama nouto, jotka sujuvat aina vain paremmin ja paremmin. Maisa oppi kapula suussa sivulle tulon vasta vähän aikaa sitten joten perusasennossa on vielä vähän työstämistä koska Maisa jää kapula suussa hieman liian eteen. Nyt se ei kuitenkaan enää tiputtele kapulaa niin herkästi vaan sille voi antaa uusia käskyjä kapulan kanssa.

Luoksetulon pysäytystä otin myös yhden kerran, kaikki muut suoria luoksetuloja. Maisa ennakoi ja käyttää silmää niin voimakkaasti että pysäytyksiä on tehtävä vain silloin tällöin ja silloin kun se ei tiedä odottaa mitään. Pysähdys on kuitenkin nopea ja jämäkkä, olen tyytyväinen.

Hyppu sujuu myös hyvin, pienenä jännitystekijänä on toisinaan se, että jääkö Maisa paikoilleen kun annan hyppykäskyn? Jos saisi heilauttaa kättä niin ei olisi mitään ongelmaa 😉 Tästä syystä olen pyrkinyt ottamaan paljon perushyppyä ja palkka perään. Maisalla on nyt tullut tavaksi hypätä aika oikealle mutta hakee silti perusasentoon tulon hienosti hypyn kautta.

Tulinpa kirjoittelemaan nämä muistiin ihan siitä syystä että huomenna meillä olisi epävirallinen avo-koe, kääk! Koe on Jessican hallissa joka on Maisalle todella hankala paikka. En odota mitään, jos ei muu auta niin menemme tekemään kunnon treenin ja otan palkat esiin. Olimme SM-ryhmän treeneissä Jessican luona viime viikolla ja Maisa paineistui jostain niin paljon ettei mistään meinannut tulla mitään. Koira meni vain matalaksi ja hiippaili sinne tänne. Tämä on Maisan tapa osoittaa häiriö ja että jokin ympäristössä ylittää sen sietokynnyksen  Saimme kuitenkin hyviä neuvoja asian ratkomiseen ja ihan jo siitäkin syystä on hyvä nyt mennä uudelleen samaan halliin ja samalle ”liikkeenohjaajalle”, jotta mahdollisesti tuo sama reaktio saadaan esiin. Maisaa ei voi käskeä tällaisissa tilanteissa juuri millään lailla vaan iloisesti ja positiivisesti kannustaa yhteistyöhön. En anna sen saada kuitenkaan tahtoaan läpi vaan tavalla tai toisella pyritään pääsemään tästä olotilasta yli. Huomasimme että Maisa palautuu nopeasti joten Jessica arveli että se ehkä osoittaa hieman mieltään tällaisella käytöksellä. Tästä syystä en ole niin kovin huolissani vaikka ikävältä toki tuntui.

Katsotaan miten meidän käy?


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggaajaa tykkää tästä: