Kirjoittanut taimilau | 10 kesäkuun, 2014

Purina Open

Jatkettiin Maisan kanssa tehoaksaamista vielä Purinan iltakisoissa eilen. Täytyy sanoa että on nuo iltakisat kyllä suht rankkoja työpäivän päätteeksi, voi olla etten mene ihan heti uudelleen 😉 Ja toisaalta kolmet kisat peräkkäisinä päivinä plus vielä treenit neljäntenä päivänä ei ehkä ole ihan järkevää. Tosin Maisassa en ole huomannut väsymisen merkkejä ja se on saanut kyllä hyvin lepoa ja hellää hoivaa aina väleissä 🙂 Mutta järki käteen jatkossa! Itselleni tää aksaputki on ollut kasvun ja oppimisen paikka, olen hakenut itselleni rutiinia kisaamiseen ja ennen kaikkea radanlukuun ja toivottavasti jotain on jäänyt käteen. Ainakin huomaan jo ihan uudella tavalla lukevani rataa ja nimenomaan etsiväni niitä meille sopivia ohjauksia ja ongelmakohtia. Olen oppinut paremmin tutustumisvaiheessa näkemään Maisan linjat ja tekemään ohjausvalintoja sen mukaan. Hyvin huomaan myös miettiväni kaikkia kouluttajien sanomisia ja neuvoja 😉

Purinalla ohjelmassa oli kaksi rataa, agi ja hypäri. Radat pyörivät yhtä aikaa, sisällä Saviojan agi ja ulkona Muotkan hypäri. Agilla aloitettiin ja rataantutustumisessa suunnittelin yhden putken jälkeen takaaleikkausta koska en uskonut ehtiväni persjättöön. Aloin sitten siinä jälkikäteen arpoa että jos yrittäisinkin persjättöä ja niinhän siinä sitten kävi että sen hetken epäröinnin seurauksena en ehtinyt enkä myöskään tehnyt takaaleikkausta kunnollisesti joten hypyltä kielto. Siitä eteenpäin rata oli ihan huippu lukuunottamatta puomin jälkeistä valssia jonka tein niin tiukasti että Maisa hyppäsi saman hypyn takaisinpäin. Kontakteilla olin itse huolimaton koska pelkäsin hiipimistä ja jätin toisella kontaktilla jopa kokonaan käskemättä.

Hyppyrata ulkona oli vauhdikas ja siinä oli pari suoran pätkää jotka olivat vaikeita, en oikein tiennyt miten ne olisi pitänyt ohjata. Tein sitten ratkaisut jotka veivät Maisan väärään päähän putkea. Muu rata sujui hienosti, kepit ihan superit takaaleikaten!!

Tässä viikonlopun yhteenvetoa:

+ Geopadilla mennään superlujaa

+ putken jälkeiset takaaleikkaukset onnistuivat koska Maisan vauhti on hyvä ja suunta eteenpäin

+ hienot kepit!

+ hieno rengas!

+ monta hyvää putkeen irtoamista!

+ itsevarmuus kummallakin on kasvanut

+ sujuvuus, jatkuva liike ja hyvä fiilis ennen kaikkea!

+ Maisa on super ❤

 

– lisää takaa- ja viskileikkaus treeniä (= perusohjausta takaa tiukoissa paikoissa etenkin kun en läheskään aina ehdi persjättöön putkien jälkeen)

– lisää putkeen irtoamis treeniä

– pidempiä eteenlähetyspätkiä

– Maisalle itsenäisempää radan lukua, rohkeutta etsiä seuraavaa estettä (esteiden sheippausta)

– kontakteilla ei auta löysätä yhtään, kiipeä käsky kun koira on noin puolessa välissä alasmenoa

Nyt voikin mennä pidempi pätkä ennen seuraavia kisoja, kesäkuussa tuskin enää kisataan ja heinäkuun kisat ovat aika kaukana, katsotaan nyt sitten jos kesälomalla vaikka ajeltaisiin jonnekin pidemmälle, kuka tietää!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggaajaa tykkää tästä: