Pasi

KVA-r Sökövintin JX-Boynty “Pasi”

Whippet on ollut minulle aina se rotu numero 1. Aikani muiden wiipottimia hoideltuani päätin että nyt meille voi saapua ihan ikioma menopeli, jonka kanssa voimme harrastaa ja elää mukavaa koiraelämää. Juoksuharrastuksista en vielä tässä vaiheessa tiennyt juuri mitään ja niinpä etsin pentua niin näyttely- kuin ratalinjaisiltakin kasvattajilta. Pikkusiskoni oli samoihin aikoihin suunnittelemassa whippetin hankkimista ja tuli maininneeksi Sökövintin kennelin ja sinne 26.4.2005 syntyneen pentueen. Siskollani oli kuitenkin pahasti opiskelut kesken eikä hän sitten uskaltanut ottaa itselleen pentua. Tuo Sökövintti jäi kuitenkin hassuna nimenä mieleeni ja nähtyäni pentujen kuvat netissä päätin ottaa kenneliin yhteyttä. Niinpä meitä kohtasi Onni nimeltä Pasi.

Pasi on aivan uskomattoman ihana whippet-uros, jonka haimme siskoni kanssa yhteisomistukseen Sökövintin kennelistä kesällä 2005. Pasi oli ns. pentukopan jämäpala mutta minusta ehdottomasti kaikkein kaunein ja upein 8:sta pennusta. Pasi osoittautui samantien erittäin rohkeaksi ja kaikinpuolin terveluonteiseksi tyypilliseksi wipukaksi, joka rakastaa yli kaiken omaa isäntäväkeään ja osoittaa kiintymystään kaikin hauskoin ja hellyyttävin tavoin. Pasista kasvoi komea nuorukainen joka hurmasi olemuksellaan ja ystävällisellä luonteellaan kaikki vastaantulijat. Pasi on erittäin viisas whippet joka ei kuitenkaan käytä älyään konnankoukkuihin vaan viisauden näkee sen silmistä, se ymmärtää!

Kotioloissa Pasi on itse rauhallisuus eikä sitä voisi vähempää kiinnostaa minkäänlainen turha hössötys. Sen lempipuuhia ovat nukkuminen ja rentoutuminen sekä ulkosalla omassa metsässä pinkominen, jalkapallon peluu sekä jänisten jäljittäminen ja takaa-ajo. Kisakaudella Pasi ottaa myös rennosti, meillä ei juuri erityisemmin treenailla vaan Pasi pitää itse huolta kunnostaan juoksemalla vapaana metsässä tuhatta ja sataa.

5-vuotiaana Pasi oli aivan ilmiömäinen ratajuoksija, joka hipoo nopeudellaan Suomen huippua. Kaudella 2009 Pasi loukkasi harjoituksissa toisen etutassun varpaan ja siitä syystä hyvin alkanut kausi päättyi lyhyeen. Kaudella 2010 otamme uuden startin ja käymme kisoissa sopivaan tahtiin välillä myös leväten ja rentoutuen. Tuomarinkartanon nopea ja sateella liukas nurmi jää nyt hiukan vähemmälle, riski siellä uuteen loukkaantumiseen on kuitenkin melko suuri.

Kaudella 2011 kävimme kisaamassa radoilla kaksi kertaa. Toinen kerta Hyvinkäällä toi Pasille Veteraanimestaruuden 2011 joka olikin mielettömän upea kisapäivä. Toisella kerralla uskaltauduimme Tuomarinkartanolle, jonka seurauksena vanha varvasvamma  muistutti itsestään. Lopettelemme kuitenkin ratajuoksu-uraa hyvillä mielin, uskomattoman ihania muistoja on mieleni pullollaan! Ja kuka tietää vaikka vielä kävisimme hiekkaradalla pyörähtämässä ja jäähyväisjuoksut tekemässä 🙂

Kesällä 2010 aloitimme Pasin kanssa uuden harrastuksen, agilityn. Siinä Pasi on myös ihan huippuluokkaa ja oivaltaa jutut yllättävän nopeasti. Pasi on myös erittäin hyvin ”näpeissä” kentällä, kuuliainen ja tottelevainen – sekä myös onnistumisista erittäin riehakas 😉 Alkuvuodesta 2012 starttasimme ensimmäisissä virallisissa agilitykisoissa. Katsotaan nyt mihin nämä agituulet meidät lennättävät!

Tämä whippet on aivan omanlaisensa kultakimpale jota ei varmasti tulee koskaan toista!

1-15192007-juoksukuninkuus-189.jpg

Syntynyt 26.4.2005

Isä: Sökövintin BS-Julius

Emä: Sökövintin XL-Xarina

Säkäkorkeus: 52,2 cm

Saavutukset:

FIN KVA-r / Racing champion

W-H Ratamestari -08

HVK Cup voittaja -08

HVK-maastovoittaja -07

Veteraanimestari -11

Rataennätykset:

  • 280 m     18,10 s (4.10.2008 Helsinki)
  • 325 m     21,43 s (7.6.2009 Turku)
  • 350 m     22,54 s (14.9.2008 Helsinki)
  • 480 m     31,75 s (19.6.2010 Hyvinkää)

Huippunopeus: 15,53 m/s eli noin 55 km/h

Pasi Kennelliitossa

Pasin historiikki Fast Packs -sivuilla

Kommentit

  1. Katselin just äsken Pasin kuvia galleriastasi ja kyllä totta vieköön Pasi ja Foxi ovat melkoisen samannäköisiä.

    Kun vielä Foxillekin tulis ainakin samanlaiset vauhtitassut kuin Pasilla, niin jo vot pojat.

    Ihania molemmat, aivan valtavan ihania!!!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: