Kirjoittanut taimilau | 23 kesäkuun, 2009

Pieni purkaus Kartanon treeneistä…

Olen itse Tuomarinkartanon treenien vakikävijä nyt taas Turon kanssa ja täytyy kyllä myöntää että parannettavaa olisi paljon. Itse treenareissa ei puolestaan ole mitään huonoa sanottavaa, päinvastoin, todella asiantuntevaa henkilökuntaa ja hyviä neuvoja saa niitä kysyessään! Kovasti kiitoksia kaikille siellä vapaaehtoisesti työtä tekeville!!!

Nyt kuitenkin olen kiinnittänyt huomiota esim. siihen seikkaan että koppiharjoittelua tehdään radan ulkopuolella toisten koirien vouhkatessa siinä vieressä! Miten ihmeessä tähän on päädytty? Osaako joku vastata? Tämä on todella vaikeaa etenkin heikompiviettistä koiraa treenatessa (Turo onkin oikein erityisen vaikea tapaus josta kuitenkin toivon vielä juoksijan kuoriutuvan) joka häiriintyy muista koirista ja siitä hälinästä mikä siellä vallitsee kun ihmiset odottavat vuoroaan. Toinen erittäin huono puoli tässä on se että jos pentu pääsee vieheeltä karkaamaan muiden koirien sekaan voi syntyä todellinen vaaratilanne! Vinttarit noin yleensä ovat toki todella ystävällisiä ja avoimia mutta sekaan mahtuu myös pelokkaita, arkoja ja agressiivisiakin yksilöitä joten mitä jos pentu karkaa tällaisen koiran luo ja saakin sitten läksytyksen oiken hammasten kera?

Muistan että aikaisemmin myös käsivetolaitteella vedettiin radan sisäpuolella eli siellä oikealla juoksuradalla missä koira tulevaisuudessa sitten juoksee. Jokainen meni radalle omalla vuorollaan ja portti kiinni!! Sinne eivät tulleet muut treenaajat sähläämään ja yhtäaikaa touhuamaan.

Toinen seikka mikä hieman häiritsee on se että kuinka epämääräistä treenijärjestely on jos ajattelee ihan ensikertalaista ja aloittelevaa vinttikoiraharrastajaa. Eilenkin maanantaitreeneissä ohjeistin monta kyselijää sille pienelle muovikipolle joka oli treenikoppien vieressä keskellä nurmikkoa. Itsekkään en sitä meinannut ensin löytää. Miksei vaikkapa jo portilla voisi olla selkeät ja yksinkertaiset toimintaohjeet numerolapuista ym. järjestelyistä että aloittelijatkin pääsisivät hyvillä mielin heti mukaan touhuun. Jos paikalla ei ole jotakuta tuttua niin kyllä on hankalaa ekaa kertaa treeneihin tulla! Itse olen saanut upean tuen kasvattajalta ensimmäisen koirani eli Pasin treenaamisessa, se oli ja on ihan ainutkertaisen upea juttu! Mahtava nähdä miten Marjaana jaksaa vuodesta toiseen neuvoa kädestä pitäen meitä aloittelijoita!

Tämä nyt on tällaista pohdintaa mutta mielestäni kehittämisen paikkoja on monta HVK:n teeneissä. 

Kaikille oikein mukavaa treenailua niin pentujen kuin jo kokeneempienkin juoksijoiden kanssa!   Pikkuhiljaa kehittämällä ja kehittymällä hyvä tulee!!


Kommentit

  1. Ihan totta puhut Laura, parantamisen varaa aina on. Viime maanantain pentuharkoissa siellä sähläsi vielä samassa kopissa lapsi samanaikaisesti, kun viereisestä kopista aloittelijat opettelivat koppilähtöjä.

    Heinäkuussa pentuharkat siirtyvät radan puolelle.

    Tsemppiä Turon treenaamiseen, hiljaa hyvä tuloo!

    Ja kiitos saamastani palautteesta.

    -Marjaana


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggaajaa tykkää tästä: