Kirjoittanut taimilau | 9 huhtikuun, 2014

Toko AVO 6.4.2014 Porvoo

Edellisen postauksen jälkeen ollaan Maisan kanssa vedetty kahdet SM-joukkueen tokotreenit sekä huipennukseksi viime lauantaina eka viralline AVO –koe.

Kokeessa tuomarina oli Riikka Pulliainen ja paikka oli tuttu ja turvallinen oma halli. Siinä mielessä meillä oli kotikenttäetu että paikka oli tuttu ja tapana on ollut että kokeeseen osallistujilla on ollut hyvä keskittymisrauha ja etenkin paikallaanolot on pidetty lähes äänettömässä hartaassa tunnelmassa 😉

Häiriöt siis olivat nollassa tässä kokeessa joten pöytä oli ainakin meidän osaltamme hyvin katettu. Lähdin kokeeseen aikalailla tyhjällä mielellä tai ei nyt niin voi sanoa, päässä pyöri kaikki mahdolliset kauhuskenaariot mutta lopputulokseen olinkin sitten enemmän kuin tyytyväinen. Vielä jos olisi itseäni saanut hieman rennommaksi niin olisi sekin puoli ollut kondiksessa. Pari hetkeä (onneksi hyvin nopeasti ohi menevää) oli sellainen olo että apua, mitä pitikään seuraavaksi tehdä. Onneksi en omalla toiminnallani kuitenkaan aiheuttanut mitään liikkeiden nollauksia, pari pikku fibaa kävi jotka todennäköisesti vaikuttivat Maisan suoritukseen, jotain opin taas omasta käytöksestäni siis 🙂

Saija otti meidän suorituksen videolle, täytyy vielä perehtyä siihen koska itse en niin kauhean hyvin suoritusta muista.

Paikalla makaaminen – 10

Tämä sujui hyvin vaikka Maisalla on nyt viime aikoina tullut ikävä piirre paineistua siinä vaiheessa kun perusasennossa odotellaan lupaa maahan –käskylle. Nyt olimme tokavika rivissä joten odottelua ei tullut juuri ollenkaan eikä mitään tsemppailujakaan tarvinnut sen kummemmin. Olen kyllä varmuuden varalle opettanut Maisalle kuonokosketuksen kämmeneeni ikään kuin pienenä temppuna jolla pyrin aktivoimaan sitä sivulla istumisen ja odottamisen aikana.

Seuraaminen – 8

Alku on aina se vaikein ja ekan käännöksen jälkeen suoraan kävelyssä Maisa lottoni pari kertaa minusta joka alensi pisteitä. Se ei siinä myöskään pitänyt kontaktia. Se mihin olen hurjan tyytyväinen on se että seuruu oikeasti parani loppua kohden ja tuli siellä oikein hyviäkin pätkiä kontaktiseuraamista, jesss! Koska homma parani loppua kohden, käännökset olivat hyviä ja perusasennon ottaminen napakkaa niin olen toiveikas jatkon suhteen. Otamme pieniä mutta varmoja askeleita edistymisessä 🙂 Täyskäännökset otin koira sisäpuolella, se sopii selkeästi Maisalle paremmin.

Liikkeestä maahanmeno – 10

No problems

Luoksetulo – 8

Olemme vasta viikon harjoitellut seisahtumista pelkällä suullisella käskyllä joten Maisa valui aika paljon. Silti saimme kivat pisteet mielestäni. Perusasento jäi vähän vinoksi.

Liikkeestä seisominen – 9

Tässä en ole ihan varma mistä pistevähennys tuli, täytyy katsoa videolta. Itse muistan liikkeelle lähdön jälkeen horjahtaneeni hieman oikealle, liekö syy ollut siinä. Muistaakseni Maisa ei ennakoinut perusasentoon istumista mitä se on välillä tehnyt kun seisominen ei ole sen vahvimpia asentoja.

Noutaminen – 8,5

Noudossa oli useampi pikkujuttu jotka syövät pisteitä. Tämä ei ole meidän vahvimpia liikkeitä joten siihen on keskityttävä erityisesti. Maisa on epävarma liikkuja kapula suussa etenkin perusasentoon tultaessa. Se kaartaa aika kaukaa ikään kuin varoakseen kapulan osumista minuun. Myöskään ote kapulaan ei ole tarpeeksi napakka ja se saattaa myös liikauttaa kapulaa suussaan. Nyt otamme pitoharjoitukset ja kapulasuussa liikkumiset ohjelmistoon. Tähän mennessä en ole niitä juurikaan tehnyt koska kapulan pito ylipäätään on Maisan inhokkeja. Ehkä osittain toki laiskuuttani, saan kyllä Maisan innostumaan kapulasta, on sitä jo tehnytkin pari kertaa kun olen leikittänyt sitä kapulalla. Luulen että jopa vetoleikki kapulalla tekisi hyvää. (Huomautan tähän väliin että kokeilin sitä eilen ja sain koiran lopulta nostettua kapulalla ilmaan, niin paljon se innostui ;))

Kauko-ohjaus 9,5

Tämä on  mennyt treeneissä ihan täydellisesti mutta kokeessa ilmeisesti palkattomuus alkoi näkyä ja ekassa istumaan nousussa Maisa veti pepun alleen ja toki seuraavassa maahan menossa tuli eteenpäin alkuperäisestä paikasta. Perhana, vähän harmitti kun ei treeneissä ole tehnyt tätä enää piiiiitkiin aikoihin, joskus ihan alussa ehkä.

Hyppy – 10

Hetsasin Maisaa vähän ennen hyppyä ja se on nyt meillä toiminut jumitukseen eli täydellinen suoritus saatiin. Vähän Maisalla on tapana hypätä oikealle muttei onneksi niin paljon että se haittaisi mitenkään. Onneksi ylemmissä luokissa ei sitä tarvitse murehtia kun kapulan perään mennään.

Kokonaisvaikutus – 10

Saimme kehuja positiivisesta työskentelystä molemmat, hyvästä yhteistyöstä sekä hyvästä koiran sosiaalisesta palkkaamisesta!

Lopputuloksena siis kaikkiaan 183,5 pistettä, kunniapalkinto ja 1. sija, yuppiii!! Maisa oli niin ihana ❤

20140409-113243.jpg

20140409-113313.jpg


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggaajaa tykkää tästä: