Kirjoittanut taimilau | 24 huhtikuun, 2014

23.4. tokoringin hakutilaisuus

Eilen olimme Sipoossa kennelpiirin nuorten koirien tokoringin hakutilaisuudessa. Kokeeseen oli ilmoittautunut 10 koirakkoa joista paikalle tuli 7.  Kyse on siis tästä:

http://www.uudenmaankennelpiiri.fi/toko.html

Suorituksia tuomaroimassa olivat Jessica sekä Carina Savander-Ranne. Hakijoiden joukossa oli paljon kokeneita toko-harrastajia ja –kilpailijoita, joten vähän tuli kyllä sellainen fiilis että jaahas, olenko eksynyt ihan väärään paikkaan. Oman seuramme SM-ryhmäläisiä oli osallistujissa minun lisäkseni kolme. Onneksi liikkurina oli oman treeniryhmämme mukava henkilö joka osaltaan kevensi tunnelmaa ja lievensi jännitystä.

Koe koostui alokasluokan paikkamakuusta sekä lisäksi neljästä liikkeestä joista yksi oli vapaavalintainen. Ensin tehtiin seuruu, jossa oli juoksun lisäksi lyhyt hitaan kävelyn pätkä, sitten oli suora luoksetulo, tasamaanouto ja vapaavalintaisena liikkeenä meillä avo-hyppy. Valitsin sen siksi että se on meillä varmin liike mikäli Maisa paineistuu. Hypyn se suorittaa suht kivasti häiriöstä huolimatta.

Koska paikkana oli Jessican humiseva halli niin en odottanut Maisalta todellakaan mitään huippusuoritusta. Tuo halli on ihan oikeasti todella hankala paikka meille, luulen että suurin tekijä on ilmastoinnin humina. Se käy omiin korviin ja voi vain kuvitella miltä se tuntuu koiran korvissa L Kehän ulkopuolella Maisa oli oma iloinen itsensä mutta kehään päästyämme totesin sen taas keräävän painetta, ääh L Paikkamakuussa sain sen hyvin pysymään perusasennossa kun odottelimme liikkeen alkamista. Sitten koira maahan tyypilliseen kissa-kippura-asentoonsa ja ohjaajat parinkymmenen metrin päähän. 2 minuuttia meni nopeasti, Maisa makasi tosi rauhallisesti leuka maassa ja korvat pystyssä ja nousi ihan kiitettävästi perusasentoonkin. Siitä sitten palkka ja odottamaan omaa vuoroa. Tai no, me vedettiin arvalla numero yksi joten toisen paikallamakuuryhmän jälkeen olikin sitten meidän suoritusvuoro.

Seuruu meni paineistumisesta huolimatta Maisan seuruuksi yllättävän hyvin ja hitaassa pätkässä se esitti parasta osaamistaan, siitä olin ylpeä! Pakko tästäkin hakea jotain positiivista, muuten oli aika karmeaa, en tiedä mitä tuomarit ajattelivat mutta en ollut mitenkään erityisen ylpeä.

Liikkeiden välit olivat pitkät koska tuomarit keskustelivat pitkään ja tekivät muistiinpanoja. Se ei ole ollenkaan hyvä juttu, en oikein tiedä miten niissä pätkissä käyttäytyisi jotta koiran mieliala pysyisi hyvänä tai edes jotenkuten kasassa. Pitääkö koira maassa, perusasennossa, leikittää, tsempata vai mitä ihmettä?

Luoksetulo (joka on ihan peruskauraa) meni aikalailla penkin alle koska Maisa valahti maahan perusasennosta kun sanoin sille paikka. Voi pylly! Otin sen sitten rauhallisesti takaisin istumaan, sanoin uudelleen paikka ja lähdin kutsupaikalle. Luoksetulo oli ravia, ei mitenkään kovin vauhdikas, haluaisin sen tulevan paljon nopeammin mutta ei, ei tänään. Perusasentoon tulo oli hyvä.

Sitten oli nouto joka meni mielestäni oikein mallikkaasti. Edelleen Maisa kuitenkin kaartaa aika laajalla kaarella tullessaan perusasentoon vaikka tätäkin on treenattu.

Hyppy meni myös oikein kivasti. Ainoa mikä aiheutti vähän sydämentykytystä oli se että Maisalla on tapana hypyn jälkeen kääntyä ympäri oikean kautta ja samalla valahtaa vähän sivuun. Hienosti haki kuitenkin perusasentoon hypyn kautta vaikka näki minut suoraan hypyn ohi.

Kaikki liikkeet siis arvosteltiin mutta tuloksia ei ole vielä saatu. Pari kertaa leikittäessäni Maisa haukahti joka ei ollut hyvä asia. Yleisvaikutelmasta tuskin saadaan kovin hyviä pisteitä L

Loppu aika me sitten seurattiin muiden suorituksia ja tehtiin sivussa vähän seuraamista treenimielessä. Ajattelin että käytän tilaisuuden hyväkseni ja pidän koiraa hallissa. Ihan huvikseni kokeilin tehdä seuraamispätkää niin että kun pää valahti alas niin nyppäsin kevyesti hihnasta. Toimi! Asento oli vähän alaspäin suuntautuva mutta koira selkeästi ymmärsi pointtini. Luulen että testaan samaa uudelleen seuraavissa treeneissä. Huomautan siis luijailusta ja pään alas valahtamisesta nyppäisyllä. Voisi ottaa jonkun ihan ohuen ja kevyen hihnan. Kosketusalustan tökkimistä kokeiltiin myös ja se sujuu tosi hienosti.

Olen aika pessimistisellä tuulella ja jostain syystä fiilis ei ollut yhtään hyvä, en usko että meitä valitaan! Toisaalta jos meitä ei valita niin se tarkoittaa käytännössä sitä että meissä ei nähty potentiaalia kehittyä… Kiva lähtökohta tulevalle.

Noh, odotellaan nyt mitä tuomarit päättävät.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggaajaa tykkää tästä: